ONZE WERKWIJZE IS ALS VOLGT:

Na  kennismaking bepalen we samen wat het doel moet zijn van de website, welke functionaliteiten er nodig zijn, bespreken we de vormgeving en eventuele hosting. Uiteraard denken we hierin actief mee. Vervolgens maken wij een advies op maat met de daarbij behorende offerte. We werken met een vaste prijs zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer de offerte akkoord is, gaan we van start! We sturen als eerste een vragenlijst toe, zodat beide partijen goed voorbereid om tafel kunnen gaan zitten. Tijdens deze bespreking gaan we nader in op de functionaliteiten, inhoud en vormgeving van de website. Voor veel functionaliteiten zijn diverse oplossingen waarover we je uiteraard zullen informeren  en op basis van onze kennis en kunde ook zullen adviseren. Aan het eind van dit gesprek is bekend hoe de website moet gaan werken, stellen we een planning op en gaan we aan de slag met een functioneel ontwerp.

Een functioneel ontwerp (ook wel wireframe genoemd) is een schematische schets van de website, een soort bouwtekening: de indeling en verschillende onderdelen van de website worden digitaal aan je gepresenteerd. Je ziet precies wat er per menuknop gebeurt en welke informatie waar komt te staan. De werking van de website wordt zo een stuk concreter en het wordt duidelijk waar welk type inhoud komt te staan.

Belangrijk is dat wij de content of inhoud van de website ontvangen. Denk hierbij aan teksten, foto’s, video’s, digitale folders, etc.. Vaak wordt dit door onze opdrachtgevers als een hele klus ervaren, daarom kunnen wij je ook hierin ondersteunen. Eventueel kunnen wij ook voor een fotograaf of videoproducent zorgen. Dit wordt dan apart geoffreerd. Ook kunnen wij zorgen voor een professionele tekstschrijver. Maar dit zijn uitsluitend opties waar je wel of geen gebruik van kunt maken.

Nu duidelijk is hoe de website functioneert en wij de inhoud hebben bepaald, ontwikkelen we het grafische ontwerp of design van de website. Dit is meestal in lijn met de huisstijl voor zover al aanwezig. Mocht dit niet zo zijn dan zullen wij ook op dit gebied suggesties een aanbevelingen doen.

Nu alle pagina’s zijn vormgegeven, start de technische realisatie. Dit betekent dat de ontwerpen omgebouwd worden naar een werkende website. We ontwikkelen je website op maat en maken daarbij gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Met dit systeem kun je zelf later ook eenvoudig onderdelen van je website beheren. Wij gaan de werking  in verschillende browsers, schermformaten (computers, tablets en smartphones) testen en eventueel bijsturen.

Voordat de website online gaat presenteren we je graag de nieuwe website, die nu nog achter de schermen staat. Je krijgt tijdens dit gesprek ook een uitleg over het Content Management Systeem. We maken nog afspraken over de eventueel laatste stappen die gezet moeten worden voordat we echt live kunnen en plannen een datum waarop de site daadwerkelijk online gaat. Uiteraard controleren wij nog één keer de gehele werking van de website, zodat deze optimaal op het internet verschijnt. Je site is nu live!

Champagne